In cadrul proiectului “Formularea şi promovarea unei propuneri alternative la politicile publice iniţiate de Guvern, conform SCAP, pentru creşterea rezilienţei comunităţilor la situaţii de urgenţă prin utilizarea tehnologiei: platforma interactivă “voluntar inteligent” (voluntarI)” a fost propusa o politică publică.
Politica publică propusă şi instrumentele puse la dispoziţie prin platforma electronică interactivă «voluntar inteligent» (voluntarI) dezvoltă şi introduce sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni în domeniul răspunsului la situaţiile de urgenţă.
Denumirea politicii publice: “Creşterea rezilienţei comunităţilor la situaţii de urgenţă prin utilizarea tehnologiei: platforma interactivă “voluntar inteligent” (voluntarI)”
Scopul: Creşterea numarului de voluntari si a nivelului lor de competente in domeniul primului ajutor si a situatiilor de urgenta prin utilizarea tehnologiei: platforma interactiva „voluntar inteligent” (voluntarI).
Direcţiile majore de acţiune propuse în vederea atingerii scopului declarat sunt:
Acest obiectiv general se estimează că poate fi atins prin parcurgerea a 4 etape intermediare distincte, respectiv:
Acest obiectiv general se estimează că poate fi atins prin parcurgerea a 2 etape intermediare distincte, respectiv:
2.1. Definirea şi implementarea unui standard pentru managementul voluntarilor în vederea asigurării unei experienţe de calitate pentru voluntari, organizaţie şi beneficiarii activităţii de voluntariat
2.2. Crearea de sisteme de autoreglementare a sectorului de voluntariat care să vegheze la calitatea managementului voluntarilor, care să recunoască performanţa în managementul voluntarilor şi să corecteze prin metode constructive abaterile de la standardul minim de calitate în acest domeniu.
Beneficiari
Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactaţi la adresa: asociatiatis@gmail.com